Onbevreesd lekker eten
Heerlijk een gebakje eten en met al je aandacht proeven hoe lekker het wel niet is. Zonder schuldgevoel. Zonder angstig de calorieën te tellen. Zonder te denken dat dit eigenlijk niet mag. Zonder bang te zijn om door te schieten naar veel te veel.
Onbevreesd genieten. Kun je je dat voorstellen?
Onbevreesd genieten van iets lekkers. Heerlijk ontspannen. Omdat je een bewuste keuze hebt gemaakt om nu een gebakje te eten en ervan te genieten. Ontspannen omdat je weet dat het past in jouw eetpatroon. Onbevreesd omdat je weet dat je met dit ene gebakje niet je hele slanke dieet overboord gooit. Je weet dat je hierna de draad van je lekkere en gezonde eetpatroon weer oppakt.
Dit is hoe mensen zonder eetproblemen eten. En dit is het resultaat dat mensen met mijn begeleiding bereiken. En natuurlijk langzaam afvallen voor degenen die dat willen :-)
Stress en schuldgevoel rond eten
Eigenlijk start iedereen mijn gewichtscoaching met heel veel stress en schuldgevoel rond eten. De meeste klanten hebben al allerlei diëten gedaan en weten heel goed wat gezond en slank is. En toch lukt het niet om blijvend af te vallen of de eetbuien te beëindigen. Frustrerend! Want daar wordt echt heeeeel veel moeite voor gedaan!
Wat ik vaak zie is dat er veel strenge regels rond eten zijn. Enerzijds zijn snoep en vet gevaarlijk of zelfs verboden, terwijl het anderzijds niet lukt om de lekkernijen te laten staan. En dat geeft schuldgevoel en frustratie!
Resultaat van het traject: zelf grip op wat je eet
In feite is dat het belangrijkste resultaat van mijn begeleiding: zelf grip hebben op wat je eet of snoept. Bewust kiezen wat je eet of snoept EN weer kunnen stoppen op het moment dat jij dat wilt.
Hierdoor maak je een einde aan die stress en schuldgevoelens. Als dit lukt, kun je ontspannen en genieten. Dan hoef je je geen zorgen te maken of je een eetbui kunt voorkomen.
De kern van de oplossing zit in mild zijn.
Mild voor jezelf als je toch te veel hebt gesnoept (en nee, dit leidt niet automatisch tot extra snoepen).
Mild voor jezelf door een slank eetpatroon te maken dat jij werkelijk lekker vindt.
Mild voor jezelf door jezelf tijd en aandacht te gunnen om te eten.
Mild voor jezelf zijn door ruimte te maken om met liefde te snoepen en werkelijk te proeven.
Mild voor jezelf door je werkelijke behoeften te voelen en die te realiseren in het dagelijks leven.
Janneke: "Ik kan me niet beheersen rond eten"
Zo begon Janneke (fictieve naam) het traject met het probleem dat ze zich niet kon beheersen rond eten. Ze at veel meer dan ze eigenlijk wilde. Als er iets op tafel stond, of zelfs maar in huis was, dan at ze het op. Etentjes en feestjes waren voor haar enerzijds leuk en gezellig, maar anderzijds ook een bezoeking. Altijd at ze veel meer dan ze eigenlijk wilde.
We zijn nu 3 maanden verder en Janneke valt langzaam af.
Ze vertelt dat ze nog nooit zo ontspannen rond eten is geweest. Opgewekt vertelt ze hoe ze tijdens een feestje heerlijk een gebakje heeft gegeten. En hoe ze daarna genoeg had. Voorheen zou ze nog zijn doorgegaan tot ook de koekjes op waren, maar nu was ze voldaan. ’s Avonds had ze de draad van haar slanke eetpatroon gewoon weer opgenomen. Ze vertelde dat ze voorheen zou hebben gedacht dat de dag toch al verpest was, en dat ze dan opnieuw zou overeten. Daar had ze nu geen behoefte aan.
Dolblij met haar nieuwe, ontspannen relatie met eten.
Janneke ervaart hoe ze nu zelf de controle heeft, en niet het eten om haar heen. Of haar emoties. Ze kiest nu heel bewust wat ze eet. Meestal gezond en slank, nodig om langzaam af te vallen. En soms kiest ze ervoor om te snoepen. Dan geniet ze volop en is daarna tevreden. Doorschieten naar veel te veel is voor haar niet meer nodig!
De permissie om te genieten heeft haar enorm geholpen. Obsessief proberen om helemaal niet te snoepen, was gewoon niet haalbaar. Daarnaast heeft ze in het traject geleerd om haar eigen behoeften serieus te nemen. Ze herkent nu waar ze te goed voor anderen zorgt, en zichzelf wegcijfert. Door voor zichzelf te kiezen, krijgt ze ruimte en energie. Het oude gevoel van klem zitten, was bij haar één van de redenen om te overeten.
Wil jij dit ook? Meld je aan voor de volgende training. Hij start al op 16 maart 2020
Emoties, werkelijke behoeften en eetbuien grijpen op elkaar in
Op die manier grijpen onze emoties, werkelijke behoeften, en eetbuien op elkaar in. Als je niet goed voor je werkelijke behoeften zorgt, krijg je stress of een ander onaangenaam gevoel dat je wilt weg eten. En door die eetbuien krijg je weer een schuldgevoel. Dat je ook weer wilt weg eten. En …..
Wil jij ook onbevreesd genieten van lekker eten? Wil je ook een einde aan die stress en schuldgevoelens rond eten? Wil je langzaam afvallen met een lekker en slank eetpatroon MET af en toe ruimte voor wat lekkers?
Meld je aan voor de training van 16 maart.
Maandag 16 maart 2020 start een nieuwe training
Op maandag 16 maart start weer een nieuwe training ‘Afvallen? Emotie-eten? Wees aardig voor jezelf!’ Hier leer je om op een milde manier met eten en jezelf om te gaan. Resultaat is dat je een einde kunt maken aan je stress en schuldgevoel rond eten en dat je langzaam afvalt. En op gewicht blijft!